Hamas, 11 İsrailli ve 11 yabancı vatandaşı serbest bıraktı

Hamas, Gazze Şeridi’ndeki insani aranın 4’üncü gününde 11 İsrailli ile 3 Fransa, 2 Almanya ve 6 Arjantin vatandaşını serbest bıraktı.

Gazze Şeridi’nde 24 Kasım’da başlayan insani aranın 4’üncü günündeki esir takası başladı. Hamas, 11 İsrailli ile 3 Fransa, 2 Almanya ve 6 Arjantin vatandaşını serbest bıraktı.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed el-Ansari, yaptığı açıklamada, “İnsani ateşkes anlaşmasının dördüncü gününde verilen taahhütlerin uygulanması kapsamında Gazze’deki 11 İsrailli esirin serbest bırakılması karşılığında 33 Filistinli sivil bugün serbest bırakılacak. İsrail hapishanelerinden serbest bırakılanlar arasında 30 çocuk ve 3 kadın bulunurken, Gazze’den serbest bırakılan İsrailliler arasında 3 Fransa, 2 Almanya ve 6 Arjantin vatandaşı Uluslararası Kızılhaç Komitesi’ne teslim edildi” dedi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) de, serbest bırakılan 11 İsrailli esirin yola çıktığı aktarıldı. Esirlerin ulaşmasının ardından İsrail’in 3’ü kadın, 30’u çocuk toplam 33 Filistinliyi serbest bırakması bekleniyor. Gazze Şeridi’nde insani aranın başlamasından bu yana Hamas tarafından 3 grup halinde 39 İsrailli ile 19 yabancı uyruklu, İsrail tarafından ise 117 Filistinli serbest bırakıldı. – GAZZE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x